Nyomtatás
Kategória: Köret

Ez egy Stáhl Judit recept a TV2-ből. Nagyon laktató és valóban finom. Igaz hogy van szénhidrát a batátában is és a csicseriborsóban, de lassan felszívódó szénhidrát. A csicseriboró kevesebb mint fele annyi szénhidrátot tartalmaz mint a batáta.  Gyorsan és tartósan laktat. Szeretem a batátát keverni alacsonyabb szénhidrát tartalmú zöldségekkel, vagy quinoával, mert így többet ehetek ugyanannyi szénhidrát tartalom mellett és valóban jól lakhatok. Az édesburgonya pedig nagyon jól keverhető sok mindennel, pedig az erős jellegzetes íze miatt nem feltételeztem volna róla. Jól mennek még hozzá a saláták, sajtok is.

https://tv2.hu/gasztro/181798_edeskrumplisalata_csicseriborsoval.html

Hozzávalók:

Elkészítés:

Meghámozzuk, majd kockákra vágjuk a batátát. Tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olíva olajjal, sózzuk, megszórjuk chilivel és szerecsendióval. Jól összekeverjük, majd 200 fokos sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

Közben egy serpenyőben 1 kanál olívaolajon megsütjük a sózott, borsozott karikákra vágott lila hagymát, kicsit meg is pirítjuk, karamellizáljuk. A sütés végén római köménnyel fűszerezzük.

Egy tálba tesszük a sült batátát, hozzá keverjük a lecsepegtetett csicseriborsót a lila hagymát. Görögjoghurttal tálaljuk és megszórjuk vágott koriander zölddel.