Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Nagyon szeretem a Waldorf salátát. Viszont az eredeti recept nem épp diétás. Ennél a mennyiségnél mindig sokkal többet készítek és még mindig gyorsan elfogyott. Nem csak köretnek jó, hanem akár reggelire is vagy vacsorára egy szelet teljeskiörlésű liszttel készült kenyérrel.
Ez a recept is a http://www.diabetesportal.hu/ oldalról származik
 
Hozzávalók: ( 2 személyre)
  • 200 g zellergumó
  • 55 g alma
  • 2 ek. frissen préselt citromlé
  • 45 g friss ananász
  • 3 ek. (1,5%-os) joghurt (vagy aludttej)
  • 2 tk. darált dió
  • folyékony édesítőszer, só
  • 2 db közepes fejes salátalevél
  • 2 fél dió

Egy adag tápanyagtartalma:
 
kb. 4 g fehérje, 5 g zsiradék, 13 g szénhidrát, 115 kcal/485 kJ, 2 mg koleszterin
 
Elkészítési idő: 15 perc
Hűtési idő: 15 perc
 
A megtisztított zellert finomra reszeljük. A héjastól lereszelt almát a citromlé felével meglocsoljuk. A meghámozott ananászt kis darabokra vágjuk. A joghurtot a maradék citromlével és a dióval simára keverjük. Sóval, édesítőszerrel ízesítjük. A zellert, az almát és az ananászt a joghurttal összekeverjük. Még egyszer fűszerezzük és kb. 15 percig a hűtőszekrényben állni hagyjuk. Egy-egy salátalevélre tálaljuk és egy dióval díszítjük.
 
Javaslatunk:
Ha a zeller íze túl erős, ropogósra főzhetjük aztán lereszelhetjük. Alma és ananász helyett narancsot és mandarint is használhatunk, dió helyett pedig mogyoróval is díszíthetjük salátánkat.

Comments powered by CComment