Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Ez egy kimondottan alacsony szénhidráttartalmú köret a http://www.diabetesportal.hu/zoldbabsalata.html oldalról. Van ott egy-két finom recept. Sajnos kicsit régiek, így pl. szacharint javasolnak eritrit vagy sztevia helyett. Én nagyon örülök, hogy már nem kell szacharint használnom, de ezt leszámítva tényleg jók a receptek.
 
Hozzávalók: (2 személyre)
  • 25 dkg főtt (vagy konzerv) zöldbab
  • 1 pohár zsírszegény tejföl
  • 1 ek. mustár
  • 2 tk almaecet
  • kevés folyékony édesítőszer (szteviás)
  • zöldpetrezselyem, kapor
  • bors
     
Elkészítés:
A leszűrt zöldbabot salátástálba tesszük. A mustárból, tejfölből, ecetből mártást készítünk, édesítőszerrel, sóval, borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel kaporral ízesítjük. Ráöntjük a zöldbabra, és 1 órát állni hagyjuk.
 
Egy adag: 483 kJ (115 kcal), 12g szénhidrát.

Comments powered by CComment