Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

A csicseriborsó, népiesen bagolyborsó könnyebben emészthető mint a bab és a lencse, és hát cukorbetegeknek érdemes naponta fogyasztani ezeket  legalább is a "Vége a cukorbetegségnek" könyv szerzője szerint. Az biztos hogy a csicseriborsó eddig nem emelte meg jelentősen a vércukorszintemet. Mivel alacsony a glikémiás indexe lassabban éhezünk meg tőle. Ez már elég hogy több ételt egyek ami csicseriborsót tartalmaz

Write comment (0 Comments)

A gnocchi nagyon változatosan készíthető. Érdekes íze van édesburgonyával. Bébispenótos tejszínes mártást készítettem hozzá és zöld penészes (Niva) sajtot reszeltem rá. Finom volt, jól esett. A spenót, ricotta és cottage cheese egyébként is jól megy a spenóthoz is és a batátához is.

Már egy ideje gondolkodtam azon hogy kellene készítenem gnocchit, de nem tudtam eldönteni hogy csicseriborsót tegyek bele vagy batátát, ekkor láttam a nosaltyn ezt a receptet: http://www.nosalty.hu/recept/batata-gnocchi 

Write comment (0 Comments)

A kofta húsgombóc. Érdekes izgalmas ízű, ráadásul grillezhető is. Nyári melegben jobb választás mint a fasírt. A mentát ne hagyjuk ki belőle

Write comment (0 Comments)

Ez a pác amilyen egyszerű annyira nagyszerű. Segít hogy kevésbé száradjanak ki a húsok és nagyon finom. Használható más húsokhoz is pl. halakhoz is vagy marhahúshoz is, de még tofuhoz is.

Write comment (0 Comments)

Lazacot általában sütőben szoktam sütni, sóval borssal és citrom karikákkal. Nagyon finom, de ebben a melegben nem akartam bekapcsolni a sütőt, emiatt kerestem egy serpenyőben elkészíthető receptet. Most már ez az új kedvencem. Koriander, citromlé, mustár együtt olíva olajjal hihetetlenül jó. Kellemesen fűszeres íz, de nem nyomja el a lazac zamatát.

(Rachael Ray Every Day 2018 június)

Write comment (0 Comments)