Ez volt a másik zöldség amit az indiai boltban vettünk. Nagyon erősen csökkenti a vércukorszintet! Viszont keserű. De valahogy mégis finom.
Mivel nem volt jobb ötletem, és az eladó is ezt javasolta, curryt készítettem belőle.
Hozzávalók (2 adag):
- 4 balzsamkörte (bitter melon)
- vöröshagyma aprítva
- gyömbér aprítva
- chilli, koriander, kurkuma, só, bors
- 3/4 doboz aprított paradicsom konzerv
- kevés kókusztej
Elkészítés:
Kettévágtam és kiszedtem a magokat a balzsamkörtéből, majd besóztam és állni hagytam. Állítólag így kevésbé lesz keserű, de így is az lesz
Fél óra múlva feldaraboltam és serpenyőben megbarnítottam. Közben egy másik serpenyőben elkészítettem hozzá s curryt a szokásos módon. Kenyérrel ettem.
Comments powered by CComment