Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

A rántott hús nem éppen inzulin barát étel, de a karaage kis átalakítással nagyszerűen helyettesítheti. A karaage japán főzési technika, melyben a húsokat pácolás után bő olajban kisütjük. A pác általában szójaszószból, almaecetből, fokhagymából és gyömbérből áll. Kisütés előtt keményítőbe forgatják. Sajnos a keményítő sem tartozik az általunk fogyasztható ételek közé, de ha hajdinaliszttel helyettesítjük máris fogyasztható. Egyre jobban szeretem a hajdinalisztet.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemell nagyobb kockákra vágva
  • szójaszósz (kb. kétszer annyi kell belőle mint az almaecetbál)
  • almaecet
  • 2-3 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 evőkanál gyömbér, aprítva
  • a sütéshez hajdinaliszt és olaj

Elkészítés:

Összekeverjük a szójaszószt, almaecetet, fokhagymát és gyömbért és belekeverjük a csirkemellet. 1-2 órát pácoljuk.

Hajdinalisztbe forgatjuk, majd bő olajban kisütjük.

 

Comments powered by CComment