Nyomtatás
Kategória: Főétel

A gnocchi nagyon változatosan készíthető. Érdekes íze van édesburgonyával. Bébispenótos tejszínes mártást készítettem hozzá és zöld penészes (Niva) sajtot reszeltem rá. Finom volt, jól esett. A spenót, ricotta és cottage cheese egyébként is jól megy a spenóthoz is és a batátához is.

Már egy ideje gondolkodtam azon hogy kellene készítenem gnocchit, de nem tudtam eldönteni hogy csicseriborsót tegyek bele vagy batátát, ekkor láttam a nosaltyn ezt a receptet: http://www.nosalty.hu/recept/batata-gnocchi 

Hozzávalók:

Elkészítés:

A batátát héjában megfőzzük, vagy sütőben megsütjük. Megvárjuk, míg kihűl, lehúzzuk a héját, és krumplinyomóval áttörjük. Közben egy fazékban vizet forralunk.
Hozzáadjuk a lisztet a tojást és a sót az áttört batátához és összedolgozzuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb 2 centis csíkokra vágjuk. A csíkokat kicsit meghengergetjük, majd 2 centis darabokra vágjuk.
A gnocchikat egy villa hátoldalával kicsit megsodorjuk, hogy az egyik oldaluk csíkozott legyen.
Forró vízben kifőzzük, egyszerre kb. 20 darabot. Pár percig várunk, míg a gnocchik a víz felszínére úsznak, akkor leszűrjük, és félretesszük őket.