Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

A gnocchi nagyon változatosan készíthető. Érdekes íze van édesburgonyával. Bébispenótos tejszínes mártást készítettem hozzá és zöld penészes (Niva) sajtot reszeltem rá. Finom volt, jól esett. A spenót, ricotta és cottage cheese egyébként is jól megy a spenóthoz is és a batátához is.

Már egy ideje gondolkodtam azon hogy kellene készítenem gnocchit, de nem tudtam eldönteni hogy csicseriborsót tegyek bele vagy batátát, ekkor láttam a nosaltyn ezt a receptet: http://www.nosalty.hu/recept/batata-gnocchi Érdekes hogy könnyebb gluténmentes receptet találni, mint alacsony szénhidrát tartalmút. Pedig a gluténmentesek sokszor magasabb glikémiás indexűek, tehát hamarabb felszívódnak mint a hagyományos lisztek. Magyarul elég gyorsan megéhezünk tőle. Pont emiatt száműztem a tésztákat az étrendemből. De ettől nem éheztem meg hamar. 

Hozzávalók:

  • 1 db édesburgonya (nagyobb)
  • 12-20 dkg liszt (60% teljeskiörlésű tönkölybúza 40% fehér tönkölybúza); érdekes lehet csicseriborsó liszttel is.
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés:

A batátát héjában megfőzzük, vagy sütőben megsütjük. Megvárjuk, míg kihűl, lehúzzuk a héját, és krumplinyomóval áttörjük. Közben egy fazékban vizet forralunk.
Hozzáadjuk a lisztet és a sót az áttört batátához és összedolgozzuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb 2 centis csíkokra vágjuk. A csíkokat kicsit meghengergetjük, majd 2 centis darabokra vágjuk.
A gnocchikat egy villa hátoldalával kicsit megsodorjuk, hogy az egyik oldaluk csíkozott legyen.
Forró vízben kifőzzük, egyszerre kb. 20 darabot. Pár percig várunk, míg a gnocchik a víz felszínére úsznak, akkor leszűrjük, és félretesszük őket. 

Comments powered by CComment