Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Tulajdonképpen tészta, de nem az a fűrészpor ízű teljeskiörlésű tészta, pedig egyáltalán nincs benne finom liszt, és mégis finom! Csicseriborsó és hajdinaliszt. Még mindig nem tudtam rászánni magam hogy újabb kísérletet tegyek teljeskiörlésű bolti tésztával, pedig ebben a melegben a tészta az egyik leggyorsabban megfőzhető étel. 

Hozzávalók a gombócokhoz:

  • fél fej karfiol lereszelve 
  • 20 dkg hajdinaliszt
  • 1 csicseriborsó konzerv pürésítve (csak annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy aprítóban tudjuk pürésíteni - érdemes lenne folyadék helyett tojással pürésíteni, akkor lehet hogy kevesebb liszt is elég lenne)
  • 2 újhagyma aprítva
  • 0,5 kiskanál chili
  • 1 kiskanál kurkuma
  • 1 kiskanál kömény
  • 1 kiskanál koriander
  • só, bors

Hozzávalók a szószhoz:

  • 1 vöröshagyma finoman felaprítva
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál koriander
  • 2 teáskanál kömény
  • 0,5 kiskanál chili
  • 1,5 aprított konzerv paradicsom
  • 1 evőkanál gyömbér reszelve
  • 2 kis cukkini hámozva feldarabolva
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Egy fazékban felteszünk vizet forrni a gombócoknak. Míg felforr összekeverjük a gombóc hozzávalóit. Tojás méretű (kb 4 cm-es) gombócokat készítünk. 10 percig főzzük őket enyhén sós vízben.

Míg főnek a gombócok elkészítjük a mártást. A hagymát az olajon megpirítjuk. Utána hozzáadjuk a többi a hozzávalót. Végül a kifőtt gombócokat is hozzáadjuk és még 5 percet főzzük vele.

Comments powered by CComment