Lazacot általában sütőben szoktam sütni, sóval borssal és citrom karikákkal. Nagyon finom, de ebben a melegben nem akartam bekapcsolni a sütőt, emiatt kerestem egy serpenyőben elkészíthető receptet. Most már ez az új kedvencem. Koriander, citromlé, mustár együtt olíva olajjal hihetetlenül jó. Kellemesen fűszeres íz, de nem nyomja el a lazac zamatát.
(Rachael Ray Every Day 2018 június)
Hozzávalók:
- 3 evőkanál Dijoni mustár
- 3 evőkanál friss citromlé
- 3 evőkanál olíva olaj
- 1,5 teáskanál koriander
- 2 evőkanál aprított friss oregánó
- 1,5 teáskanál fokhagymás só
- 6 lazac steak (én fél kg lazac filéből készítettem)
Elkészítés
Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, 2-3 evőkanállal félre teszünk belőle és megkenjük vele a lazacokat. Grillezzük, vagy teflon serpenyőben sütjük oldalanként kb 3-3 percig. Tálalás előtt ráöntjük a maradék szószt.