Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Lazacot általában sütőben szoktam sütni, sóval borssal és citrom karikákkal. Nagyon finom, de ebben a melegben nem akartam bekapcsolni a sütőt, emiatt kerestem egy serpenyőben elkészíthető receptet. Most már ez az új kedvencem. Koriander, citromlé, mustár együtt olíva olajjal hihetetlenül jó. Kellemesen fűszeres íz, de nem nyomja el a lazac zamatát.

(Rachael Ray Every Day 2018 június)

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál Dijoni mustár
  • 3 evőkanál friss citromlé
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 1,5 teáskanál koriander
  • 2 evőkanál aprított friss oregánó
  • 1,5 teáskanál fokhagymás só
  • 6 lazac steak (én fél kg lazac filéből készítettem)

Elkészítés

Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, 2-3 evőkanállal félre teszünk belőle és megkenjük vele a lazacokat. Grillezzük, vagy teflon serpenyőben sütjük oldalanként kb 3-3 percig. Tálalás előtt ráöntjük a maradék szószt.

 

Comments powered by CComment