Nyomtatás
Kategória: Főétel

Kölessel is változatosabbá tehetjük a köreteket. Kicsit alacsonyabb a glikémiás indexe mint a rizsé, emiatt helyettesíthetjük vele. Ráadásul lúgos, gluténmentes, kiváló antioxidáns. 

Hozzávalók:

Elkészítés

A köles kb dupla mennyiségű enyhén sós vízben megfőzzük.

Egy serpenyőben üvegesre pároljuk a hagymát 2 evőkanál olajon, majd rátesszük a húst és kb 10-15 perc alatt megsütjük.

A cukkinit karikákra vágjuk

Egy tűzálló tálat kiolajozunk, beletesszük a kölest, rá a húst, majd a cukkinit. Tejfölt teszünk a tetejére és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.

A tetejére tejföl helyett tehetünk besamellt is zabpehelyliszttel: 3 evőkanál zabpehelyliszt, 4,5 dl tej, 35 g vaj, só, bors