Kölessel is változatosabbá tehetjük a köreteket. Kicsit alacsonyabb a glikémiás indexe mint a rizsé, emiatt helyettesíthetjük vele. Ráadásul lúgos, gluténmentes, kiváló antioxidáns.
Hozzávalók:
- 140 g köles alaposan lemosva
- 40 dkg csirkemell csíkokra vágva
- 1 kis fej vöröshagyma aprítva
- só, bors
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 nagy tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A köles kb dupla mennyiségű enyhén sós vízben megfőzzük.
Egy serpenyőben üvegesre pároljuk a hagymát 2 evőkanál olajon, majd rátesszük a húst és kb 10-15 perc alatt megsütjük.
A cukkinit karikákra vágjuk
Egy tűzálló tálat kiolajozunk, beletesszük a kölest, rá a húst, majd a cukkinit. Tejfölt teszünk a tetejére és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.
A tetejére tejföl helyett tehetünk besamellt is zabpehelyliszttel: 3 evőkanál zabpehelyliszt, 4,5 dl tej, 35 g vaj, só, bors