Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Nagyon gyorsan elkészül, kb 35 perc alatt. Könnyű, laktató. A tofu energiaszegény és koleszterinmentes. A szójából készült termékek olyan anyagokat tartalmaznak, mint a lecitin (fontos sejtalkotó, serkenti az idegrendszert) és a filoösztrogén. Ez utóbbi olyan növényi vegyület, amelynek a hatása hasonló az ösztrogénéhez, s bizonyított, hogy a tofunak az érkezésükben betöltött szerepe az oka a keleti nők rendkívül enyhe változáskori tüneteinek. A hőhullámra a japánoknak szavuk sincs! Irigylem őket!

(A recept eredete: Rachael Ray Every Day 2014 június)

Hozzávalók:

  • 3 ek repce olaj
  • 1-2 tofu szárazra törölve és kockákra darabolva
  • 1 evőkanál hoisin szósz
  • pár csepp folyékony édesítószer
  • 1 kiskanál szezám olaj
  • 25 dkg gomba
  • 1 póréhagyma felszeletelve
  • 2 csésze fagyasztott zöldborsó
  • 2,5-3 dl rizs

Elkészítés:

A tofu-t 1 evőkanál olajon megpirítjuk, míg kicsit megbarnul minden oldala (kb. 10 perc). Közepes méretű tálba tesszük, meglocsoljuk hoisin szósszal és pár csepp édesítőszerrel, utána összekeverjük.

Ugyanabban a serpenyőben a maradék olajon megsütjük-pároljuk a gombát, mikor elpárolog a leve, hozzáadjuk a póréhagymát, majd a zöldborsót.

Basmati rizzsel tálaljuk.

Nem curry, tehát nincs sok szósz rajta, így szárazabb mint a curry, talán jó lett volna hozzá valamilyen saláta. A bébispenót saláta valószínűleg illett volna hozzá.

 

Comments powered by CComment