Nyomtatás
Kategória: Főétel

Egy újabb indiai íz. Tetszik hogy nem sütni kell a batátát hozzá, hanem kókusztejben párolni, de az íze semmivel nem rosszabb mintha a sütőben sütöttük volna. Nagyon egyszerű és gyors. Csirkemellel kicsit több mint fél óra. Batáta, zöldborsó és csirke kókusztejjel és fűszerekkel meg repceolajjal.

Korábban nem nagyon használtam repceolajt, de Prágában nagyobb a választék repceolajból mint napraforgóolajból. Ráadásul a repceolaj a benne lévő egyszeresen telített zsírsav miatt képes csökkenteni a bennünk felrakódott káros zsírok mennyiségét, mindemellett jótékony hatása  kifejezetten a hasi zsírrétegekre specializálódik. Azt hiszem ez senkinek sem árt.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és 1 kiskanál Madras curry-vel fűszerezzük. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten megsütjük, míg szépen megpirul. Ha elkészül, tegyük egy tányérra.

Ugyanebben a serpenyőben a maradék olajon közepes hőmérsékleten megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, de azt csak 30 másodpercig sütjük. Adjuk hozzá az édes burgonyát és süssük 3 percig, majd adjuk hozzá a maradék 5 kiskanál Madras curry-t, kevergessük további fél percig és adjuk hozzá a kókusztejet és az eritritet, forraljuk fel, majd alacsonyabb hőmérsékleten főzzük, míg megpuhul a batáta. Ez kb 8 perc. Keverjük hozzá a zöldborsót, és főzzük 2 percig (én akkor tettem bele mikor félig megpuhult a batáta és kicsit tovább főztem), majd keverjük hozzá a csirkét és főzzük míg átmelegszik. Tálaljuk bazsalikommal.