Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Egy újabb indiai íz. Tetszik hogy nem sütni kell a batátát hozzá, hanem kókusztejben párolni, de az íze semmivel nem rosszabb mintha a sütőben sütöttük volna. Nagyon egyszerű és gyors. Csirkemellel kicsit több mint fél óra. Batáta, zöldborsó és csirke kókusztejjel és fűszerekkel meg repceolajjal.

Korábban nem nagyon használtam repceolajt, de Prágában nagyobb a választék repceolajból mint napraforgóolajból. Ráadásul a repceolaj a benne lévő egyszeresen telített zsírsav miatt képes csökkenteni a bennünk felrakódott káros zsírok mennyiségét, mindemellett jótékony hatása  kifejezetten a hasi zsírrétegekre specializálódik. Azt hiszem ez senkinek sem árt.

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell, csontozott csíkokra vágott (lehet csontozott csirkecomb is csíkokra vágva, de akkor kicsit tovább tart elkészíteni, én vegyesen mindkettőt tettem bele)
  • 6 kiskanál Madras curry por
  • 1/2 kiskanál só
  • 1/4 kiskanál őrölt bors
  • 2 evőkanál repceolaj
  • 1 hagyma aprítva
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 batáta kockákra darabolva
  • 1 konzerv kókusztej
  • 2 kiskanál eritrit - ezt kihagytam és nem hiányzott
  • 1 csésze fagyasztott zöldborsó - kicsit többet tettem bele és nem csak zöldborsó volt hanem répa és kukorica is volt benne plusz tettem bele a végén csicseriborsót is. Szerintem jó volt. Már csak az elfogyasztott szénhidrát miatt is jót tett a curry-nek a csicseriborsó és a több zöldség.
  • friss bazsalikom aprítva

Elkészítés:

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és 1 kiskanál Madras curry-vel fűszerezzük. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten megsütjük, míg szépen megpirul. Ha elkészül, tegyük egy tányérra.

Ugyanebben a serpenyőben a maradék olajon közepes hőmérsékleten megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, de azt csak 30 másodpercig sütjük. Adjuk hozzá az édes burgonyát és süssük 3 percig, majd adjuk hozzá a maradék 5 kiskanál Madras curry-t, kevergessük további fél percig és adjuk hozzá a kókusztejet és az eritritet, forraljuk fel, majd alacsonyabb hőmérsékleten főzzük, míg megpuhul a batáta. Ez kb 8 perc. Keverjük hozzá a zöldborsót, és főzzük 2 percig (én akkor tettem bele mikor félig megpuhult a batáta és kicsit tovább főztem), majd keverjük hozzá a csirkét és főzzük míg átmelegszik. Tálaljuk bazsalikommal.

 

Comments powered by CComment