Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Kisfiam egyik kedvence a palacsinta. Minden nap meg tudná enni. Ha már sütök neki én is szívesen eszek egy-kettőt. De ha sütök, akkor már legyen olyan a palacsinta hogy valóban megfelelő legyen akár cukorbetegnek is uzsonnára. Hajdinaliszttel nagyon finom és alacsony glikémiás indexű palacsintát lehet sütni.
 
Hozzávalók:
  • 20 dkg hajdinaliszt 
  • 1 csipet só
  • 60 g olaj
  • 1/2 l tej, bár lehet vízzel is sütni
  • 4 db tojás
  • 1 ek napraforgó olaj (vagy vaj a sütéshez)
  • 4 evőkanál eritrit

Elkészítés:

Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, majd egyenként a tojásokat is, jól elkeverve.
Lassan folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejet, vagy vizet. Végül az olajat is hozzáadjuk.
A tálat letakarjuk, majd a tésztát 1-2 órán át a hűtőben pihentetjük.
Palacsintasütőben sütjük ki.
 
 

Comments powered by CComment