Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Kisfiam egyik kedvence a palacsinta. Minden nap meg tudná enni. Ha már sütök neki én is szívesen eszek egy-kettőt. De ha sütök, akkor már legyen olyan a palacsinta hogy valóban megfelelő legyen akár cukorbetegnek is uzsonnára. Hajdinaliszttel nagyon finom és alacsony glikémiás indexű palacsintát lehet sütni.
Egyetlen hibája hogy igazán csak frissen jó. Mivel kicsi fiam szeretne vinni a suliba, kipróbálom 90 g hajdina és 110 g búzaliszttel, meglátjuk milyen lesz holnap.
 
Hozzávalók:
  • 20 dkg hajdinaliszt 
  • 1 csipet só
  • 60 g olaj
  • 1/2 l tej, bár lehet vízzel is sütni
  • 4 db tojás
  • 1 ek napraforgó olaj (vagy vaj a sütéshez)
  • 4 evőkanál eritrit

Elkészítés:

Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a csipet sót, majd egyenként a tojásokat is, jól elkeverve.
Lassan folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejet, vagy vizet. Végül az olajat is hozzáadjuk.
A tálat letakarjuk, majd a tésztát 1-2 órán át a hűtőben pihentetjük.
Palacsintasütőben sütjük ki.
 
 

Comments powered by CComment