Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Régi klasszikus,  krumplival és fehér liszttel. De tehetünk bele szinte bármilyen zöldséget, és teljeskiörlésű lisztet, akkor már sokkel egészségesebb és diétásabb. Nem kell bő zsírban sem sütni, teflon serpenyőt elég párszor vékonyan beolajozni. A cukkinit és a sárgarépát nem célszerű kihagyni, mert  a cukkini kalóriaszegény, szénhidrát szegény és egészséges. Ráadásul semleges ízének köszönhetően a végtelenségig variálható, viszont a sárgarépától nagyon kellemes lesz az íze.

Hozzávalók:

  • 1 hagyma
  • 3-4 közepes sárgarépa
  • 1 cukkini
  • 1 karalábé
  • 1 burgonya
  • bors
  • 3 tojás
  • zabpehelyliszt kb 15 dkg
  • olaj a sütéshez (én, kókuszolajjal sütöttem)
  • a tálaláshoz: tejföl, joghurt vagy cottage cheese, só, bors, chili, snidling 

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, forró serpenyőbe kanalazzuk, a halmokat kicsit ellapítjuk és mindkét oldalát megsütjük. Nem kell erős fokozaton sütni. 

Tejföllel, joghurttal vagy cottage cheese-zel tálaljuk amit tetszés szerint ízesíthetünk is.

 

Comments powered by CComment