Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Úgy tűnik kevesebb húst ehetek, a tésztákkal viszont bátrabban kellene próbálkoznom, és hát olyan jól esett pár hete a nokedli. Ráadásul kaptam salátát! Így felbátorodtam és tojásos nokedlit főztem. Nem is tudom mikor ettem utoljára. Kicsit érdekes volt, mert a tojásnál feltűnt hogy nem olyan fehér a nokedli mint fehér liszttel, de az ízének nem okozott problémát. Lassan talán elfelejtem az egyszer kipróbált bolti teljeskiörlésű tésztát, ami már frissen is érdekes volt, de melegítve ehetetlenné vált.

Összesen kb 210 g szénhidrát. Ez pont 4x55 g szénhidrát, ami a 180 g-os diéta ebédjének felel meg. A vércukromat nem emelte meg túlzott mértékben, de hamarabb megéheztem utána mintha csicseriborsót ettem volna. A következő tészta kísérlet csicseriborsós lesz.

Hozzávalók:

  • 19 dkg teljeskiörlésű tönkölybúza liszt
  • 10 dkg fehér tönkölybúza liszt
  • 2+kb. 5 tojás, ahogy szeretjük
  • víz (kb 1,5 dl) vagy tej vagy kókusztej (nem a konzerv, hanem a dobozos tej) - én kókusztejjel készítettem.
  • 2 fejes saláta
  • almaecet
  • folyékony édesítőszer
  • kókuszolaj és olívaolaj keverve. Kb 1-1 evőkanál.

Elkészítés:

Célszerű a salátával kezdeni. A salátát megtisztítjuk, széttépkedjük a leveleket, tálba rakjuk. Almaecettel és folyékony édesítőszerrel ízesített vizet öntünk rá.

Egy fazékban a vizet odatesszük forrni. Míg elkészül a galuska tészta fel is forr a víz. A galuska hozzávalókat összekeverjük (liszetek, só, 2 tojás és kókusztej), majd sós vízben 2 adagban kifőzzük.

Innen két lehetőség van, az egyik hogy a tojást felverjük, kicsit megsütjük és rátesszük a nokedlit, vagy a nokedlit tesszük zsiradékra és kisebb adagokban ráöntjük a felvert tojást és úgy sütjük. A második módszerrel jobban rátapad a tojás a galuskára, de mindenki másképp szereti. Apukám úgy szerette ha külön sütjük, anyukám pedig rásütve szereti. Én most legutóbb kevertem a két módszert és a fele tojást kicsit megsütöttem (ne legyen szilárd!), összekevertem a galuskával és ráöntöttem a tojás másik felét. 

 

Comments powered by CComment