Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

A csicseriborsó, régies nevén bagolyborsó szuperélelmiszer. Kimondottan alacsony a glikémiás indexe, fogyókúrához is nagyszerű. És még finom is. Ráadásul húsmentes laktató étel. Ez egy kicsit nagy adag, de a kamasz kisfiam is nagyon szereti, kell ennyi hogy vele együtt négyen jóllakjunk. Nélküle egy tofuval is bőven elég lenne. 

Hozzávalók:

  • 1 közepes vöröshagyma vagy lila hagyma
  • 2-3 evőkanál kókuszolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1-2 kiskanál őrölt kömény
  • 1 kiskanál kurkuma
  • 1 kiskanál őrölt kardamom
  • 1-2 kiskanál koriander
  • 1/2-1 kiskanál chili
  • 1-2 kiskanál garam masala
  • kis fahéj 
  • 400 g-os darabolt konzerv paradicsom
  • 3 dl kókusztej (konzervet szoktam használni, az kicsit jobban hasonlít a tejszínre mint a sima dobozos kókusztej)
  • 2 csomag tofu (vagy kamasz hiányában egy tofu)
  • 1 csicserborsó konzerv, vagy annak megfelelő mennyiségű főtt csicseriborsó: 24 dkg (én mindig magam főzöm a csicseriborsót, egyszerre nagyobb adagot és igyekszem 24 dkg-os adagokban lefagyasztani amit épp nem használok el.)

Elkészítés:

A hagymát aprítjuk és 2 evőkanál kókuszolajon kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát és fél percig kevergetjük, majd a fűszereket és további fél percig kevergetjük. Utána hozzáadjuk a paradicsom konzervet és egy fél konzervnyi vizet. Kb 10 percig főzzük.

Közben a tofut kisebb kockákra daraboljuk és kb egy evőkanál kókuszolajon megpirítjuk, majd félre tesszük.

Utána botmixerrel mixeljük egy kicsit, majd hozzáadjuk a csicseriborsót. Pár perc után a tofut és a kókusztejet. Felforraljuk. Tálaláskor megszórhatjuk friss korianderre.

Basmati rizs vagy chapati illik hozzá. De nagyon finom naan kenyérrel is, bár azt még nem próbáltam készíteni, mert hivatalosan finom liszt kell hozzá. 

 

 

 

Comments powered by CComment