Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Sosem gondoltam arra hogy kellene nekem rizsfőző, de annyira finom benne a sajttorta hogy egyszer lehet hogy veszek.

Write comment (0 Comments)

Ha uzsonnára megfelelő a joghurt, akkor a joghurt fagyi is jó. Joghurttal fagyi gép nélkül is lehet fagylaltot készíteni. Tulajdonképpen mindegy milyen joghurtot használunk, érdemes kísérletezni. A legegyszerűbb ha a gyümölcsöket aprítva 1-2 órára a fagyasztóba tesszük, majd turmixgéppel összeturmixoljuk a joghurtot és a gyümölcsöket. Ha tejszínhabot, mascarpone-t, vagy ricottakrémet is adunk hozzá, igazán fenséges nyalánksághoz jutunk. A banán nagyon jó alapanyag, krémes lesz tőle a fagyi, és jól megy sok gyümölcshöz, de sajnos magas a szénhidrát tartalma, így vigyázni kell vele, nem ehetünk sokat belőle

Én azért a turmixolás után betettem a masszát a fagyigépbe, mert elég régi a turmixom, és nem birkózik meg túl sok fagyasztott gyümölcssel, emiatt is nagyobb a joghurt aránya a receptekben, de ezen nyugodtan lehet változtatni. Egyébként pont ezért próbálkoztam görög joghurttal, mert az krémesebb, így maradhat nagyobb a joghurt aránya a gyümölccsel szemben. 

Write comment (0 Comments)

Teljesen liszt mentes! Vagyis egy kevés mandulaliszt van benne, de annak nagyon alacsony a szénhidrát tartalma, nem is mondanám lisztnek. Tulajdonképpen nem is kell finomra őrölni hanem kicsit durvára aprítani. A finom liszt szénhidráttartalma 70 vagy kicsivel felette van, míg a mandulaliszté 16 :) Ráadásul nehéz elrontani. Hajlamos vagyok a brownie-t kiszárítani sütéskor, de ezt nem sikerült :)

Write comment (0 Comments)

Ez egy kellemes hűsítő finomság meleg napokon. Nekem a görögjoghurt mézzel a nyarat idézi. Sajnos a méz is tiltó listán van, emiatt már nagyon rég ettem görög joghurtot, valahogy méz nélkül nem tudtam elképzelni. Ám kávéval már nem is hiányzik belőle a méz. Fontos hogy ne adagoljuk túl a kávét, mert akkor már nem lesz ennyire kellemes az íze. Valószínűleg azért jó görög joghurttal, mert az nem savanyú, míg a hagyományos kicsit az. Esetleg lecsepegtetve hagyományos joghurttal is kipróbálható.

Write comment (0 Comments)
  • Ez volt az első recept amit kipróbáltam. Ha csak fehér lisztet használunk nagyon kellemes puha, 'magas', rugalmas palacsintákat kapunk. De ugye azt próbáljuk kerülni amennyire csak lehet. Először rozsliszttel próbálkoztam, de azzal kicsit nehéz és tömörebb a palacsinta, bár nincs rossz íze ha valaki szereti a rozslisztet. Ráadásul miközben sütöm a rozsliszt nagyon felissza a tejet, így egyre sűrűbb lesz a tészta, nem könnyű bánni vele folyamatosan kell utólag tejet adagolni hozzá. Érdemes még a zabpehelylisztet kipróbálni.

Az a jó ebben a receptben hogy azonnal süthető, nem kell pihentetni és tényleg szép rugalmas palacsintákat kapunk.

Write comment (0 Comments)