Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Nagyon régóta nem ettem tiramisut. Húsvét előtt láttam egy receptet, ami babapiskótával készült ugyan, de nagyon trükkösen rolád formájú volt. Arra gondoltam megpróbálkozom kávés pikótával készíteni hasonlót. Nem lett tiramisu, de finom.

Hozzávalók a kávés  piskótához:

  • 7 db tojás
  • 1 dl kávé
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 3 evőkanál olaj
  • 7 kanál eritrit
  • összesen 7 kanál liszt: 3 zabpehelyliisz, 2 rozsliszt és 2 finomliszt

A hozzávalókból piskóta tésztát készítünk és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, még melegen feltekerjük.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 250 g mascaprone
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 kanál eritrit
  • 2 kiskanál zselatin
  • 0,5 dl tej

A zselatint elkeverjük a tejjel és alacsony fokozaton melegítjük hogy feloldódjon. A tejszínt és a mascarponet egy-egy kanál eritrittel külön-külön felverjük. Összekeverjük őket, majd hozzáadjuk a zselatinos keveréket. Kicsit hűtjük, körülbelől 10-20 percig, majd megtöltjük vele a kihűlt piskótát. Hagyunk egy keveset a külsejére is. Kakaóporral díszíthetjük.

 

Comments powered by CComment