Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Ha uzsonnára megfelelő a joghurt, akkor a joghurt fagyi is jó. Joghurttal fagyi gép nélkül is lehet fagylaltot készíteni. Tulajdonképpen mindegy milyen joghurtot használunk, érdemes kísérletezni. A legegyszerűbb ha a gyümölcsöket aprítva 1-2 órára a fagyasztóba tesszük, majd turmixgéppel összeturmixoljuk a joghurtot és a gyümölcsöket. Ha tejszínhabot, mascarpone-t, vagy ricottakrémet is adunk hozzá, igazán fenséges nyalánksághoz jutunk. A banán nagyon jó alapanyag, krémes lesz tőle a fagyi, és jól megy sok gyümölcshöz, de sajnos magas a szénhidrát tartalma, így vigyázni kell vele, figyeljünk hogy ne együnk többet mint a megengedett szénhidrát mennyisége

Én azért a turmixolás után betettem a masszát a fagyigépbe, mert elég régi a turmixom, és nem birkózik meg sok fagyasztott gyümölcssel, emiatt is nagyobb a joghurt aránya a receptekben, de ezen nyugodtan lehet változtatni. Egyébként pont ezért próbálkoztam görög joghurttal, mert az krémesebb, így maradhat nagyobb a joghurt aránya a gyümölccsel szemben. 

  1. Banánnal és málnával (ez jó eperrel is, de arra sajnos allergiás vagyok)
    • 450 g görög joghurt
    • 2 banán
    • 3-4 marék málna, a málnát nem turmixoltam, csak a fagyigépben adtam hozzá a fagyihoz, így sok málnaszem egészben maradt, de azért kellemes málnás ízt kapott tőle a fagyi
    • 3 evőkanál eritrit
    • pici sztevia
  2. Banános és kakaós (eredetileg kávé is volt benne, de az nem igazán tetszett egyikünknek sem, pedig a kávés görögjoghurt nagy élmény volt)
    • 140 g görög joghurt
    • 3 ek kakaó
    • 2 dl kókusztej 
    • 3 evőkanál eritrit, pici sztevia
    • 2 banán
  3. vaníliás
    • görög joghurt
    • eritrit plusz sztevia
    • 1 evőkanál vanília kivonat
  4. Túrós
    • 25 dkg tehéntúró
    • 25 dkg joghurt (4 doboz)
    • 2 evőkanál eritrit
    • 1-2 ek citromlé
    • 1 kávéskanál vanília kivonat

Comments powered by CComment