Ez egy kellemes hűsítő finomság meleg napokon. Nekem a görögjoghurt mézzel a nyarat idézi. Sajnos a méz is tiltó listán van, emiatt már nagyon rég ettem görög joghurtot, valahogy méz nélkül nem tudtam elképzelni. Ám kávéval már nem is hiányzik belőle a méz. Fontos hogy ne adagoljuk túl a kávét, mert akkor már nem lesz ennyire kellemes az íze. Valószínűleg azért jó görög joghurttal, mert az nem savanyú, míg a hagyományos kicsit az. Esetleg lecsepegtetve hagyományos joghurttal is kipróbálható.
Hozzávalók (1 adag):
- 1 kis doboz görög joghurt
- kevés sztevia, vagy folyékony édesítőszer
- 2 evőkanál kávé
- pár csepp vaníliás sztevia (elhagyható) Evés közben nem is éreztem a vaníliát, csak miután befejeztem.
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a szteviával, majd rálocsoljuk a kávét.
Díszíthetjük egy csipet fahéjjal és/vagy aprított dióval is.