Nyomtatás
Kategória: Desszert

Régebben nem szoktam kekszeket sütni. De a cukorbetegség óta utazások előtt keresem a boltokban a finomabb cokormentes kekszeket. Így elhatároztam hogy ezentúl kekszeket is fogok sütni. Ez a zabpelyhes finom, ráadásul jó akár tízóraira vagy uzsonnára is. Nehéz megállni hogy ne egyek többet mint amennyit szabad. Mivel kevés zsiradék van benne, ezért nem áll el sokáig, nem marad sokáig puha, de szerencsére gyorsan elfogy.

Összesen 245 CH és 1630 kcal. Ha 25 db készül akkor darabonként 10 ch és 65 kcal.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban a tojásokat az eritrittel fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a margarint, majd a tejet miközben tovább keverjük. Ezután hozzáadjuk az összekevert száraz hozzávalókat.  Sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat teszünk kanál segítségével.

Kb 15-20 percig sütjük.