Teljesen liszt mentes! Vagyis egy kevés mandulaliszt van benne, de annak nagyon alacsony a szénhidrát tartalma, nem is mondanám lisztnek. Tulajdonképpen nem is kell finomra őrölni hanem kicsit durvára aprítani. A finom liszt szénhidráttartalma 70 vagy kicsivel felette van, míg a mandulaliszté 16 :) Ráadásul nehéz elrontani. Hajlamos vagyok a brownie-t kiszárítani sütéskor, de ezt nem sikerült :)
Hozzávalók:
- 60 dkg batáta
- 25 dkg mandula
- 4 kanál kakaó
- 2 kiskanál sütőpor
- 3 tojás
- 4 kanál eritrit
- 1 dl kókuszolaj
- 10 dkg diabetikus csokoládé magas kakaótartalommal
- 1 marék szárított áfonya
- 1 marék makadám dió
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a batátát, vágjuk kockákra és gőz felett főzzük meg körülbelül 30 perc alatt, majd villával törjük össze és hűtsük ki.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A sütőpapírt vizezzük be mielőtt kibéleljük vele a formát, vagy vajazzuk ki és lisztezzük be a formát (ekkor viszont már lesz benne liszt).
Aprítsuk fel a mandulát aprítóban. Keverjük össze a kakaóval és a sütőporral.
A tokásokat az eririttel és a kókuszolajjal kikeverjük. Ehhez hőmérséklettől függően lehet hogy célszerű kicsit felmelegíteni a kókusz olajat.
Keverjük össze a tojásos keveréket a mandulás keverékkel. Keverjük hozzá az aprított csokit, a makadám diót és az áfonyát.
Simítsuk a formába, majd 30 perc alatt süssük meg.