Nyomtatás
Kategória: Desszert

Az a jó ebben a receptben hogy azonnal süthető, nem kell pihentetni és tényleg szép rugalmas palacsintákat kapunk.

Hozzávalók:

Elkészítés

Keverjük össze a száraz hozzávalókat. (Ha légmentesen lezárjuk, akkor hűtőben sokáig eláll, előre elő tudunk készíteni több adagot, sőt ajándékba is adhatjuk.)

A vajat olvasszuk fel, keverjük össze a tojással és a tejjel. Lassan adjuk hozzá kevergetve a lisztes keveréket. Közepes lángon palacsintasütőben kis korongokat készítünk és süssük meg. Akkor kell megfordítani mikor kis buburékok keletkeznek a felületén.


Csicseriborsólisztes változat:

(Nagyon puha, könnyű palacsinta, ráadásul sima egyszerű gyümölcsjoghurttal is nagyon finom)

Öntet hozzá: 


Banana Pancakes
Hozzávalók:

Mandulalisztes palacsinta (4 személy 25 perc):
 
Hozzávalók:
Elkészítése a szokásos módon. Külön összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat Az egyik ek kókuszolaj is hozzáadjuk olvasztva. Közepes hőmérsékleten sütjük, mielőtt megfordítjuk akkor szórjuk meg áfonyával.