Nyomtatás
Kategória: Desszert

Ez volt az első recept amit kipróbáltam. Ha csak fehér lisztet használunk nagyon kellemes puha, 'magas', rugalmas palacsintákat kapunk. De ugye azt próbáljuk kerülni amennyire csak lehet. Először rozsliszttel próbálkoztam, de azzal kicsit nehéz és tömörebb a palacsinta, bár nincs rossz íze ha valaki szereti a rozslisztet. Ráadásul miközben sütöm a rozsliszt nagyon felissza a tejet, így egyre sűrűbb lesz a tészta, nem könnyű bánni vele folyamatosan kell utólag tejet adagolni hozzá. Érdemes még a zabpehelylisztet kipróbálni.

Az a jó ebben a receptben hogy azonnal süthető, nem kell pihentetni és tényleg szép rugalmas palacsintákat kapunk.

Hozzávalók:

Elkészítés

Keverjük össze a száraz hozzávalókat. (Ha légmentesen lezárjuk, akkor hűtőben sokáig eláll, előre elő tudunk készíteni több adagot, sőt ajándékba is adhatjuk.)

A vajat olvasszuk fel, keverjük össze a tojással és a tejjel. Lassan adjuk hozzá kevergetve a lisztes keveréket. Közepes lángon palacsintasütőben kis korongokat készítünk és süssük meg. Akkor kell megfordítani mikor kis buburékok keletkeznek a felületén.