Nyomtatás
Kategória: Desszert

Nem minden édesítőszert szeretek. Pontosabban csak az eritritet és a szteviát. A boleró italportól nagyon éhes leszek. Sok helyen lehet találkozni azzal a nézettel, hogy minden édesítőszer úgy hat hogy cukorra számít a szervezetünk, de nem kap emiatt leszünk éhesek az édesítőszerektől. Ez nem igaz, mert az eritrit és a sztevia nem okoz ilyen tüneteket. Az eritrit cukor ízű azt leszámítva hogy oldódáskor hőt von el. A szteviának van egy kis mellékíze, de ha keverjük ezt a két cukorpótlót, akkor tökéletes eredményre számíthatunk. A sztevia nagyon édes, ezért óvatosan adagoljuk!

Hozzávalók a tésztához:

A tojást az eritrittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat ás azzal is kevergetjük még.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a tojásos masszához keverjük.
Kiolajozott és kilisztezett tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.

Hozzávalók a krémhez:

A tejet felmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint. A többi hozzávalót összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatinos tejet. A kihűlt tészta tetejére kenjük. Ha nem túrókrémet használunk, akkor nem kell feltétlenül a zselatin. Ez kicsit kevésbé édes réteg, mint a teteje, ez ne ijesszen meg.

Hozzávalók a tetejére:

A hozzávalókból sűrű pudingot készítünk, kicsit hűtjük és óvatosan kanalazva a sütemény tetejét bevonjuk vele. Pár órát hűtjük.