Nyomtatás
Kategória: Desszert

Ma végre kalácsot is sütöttem. Eddig úgy gondoltam jól meg vagyok nélküle, de most karácsony előtt rám tört a sütemény sütés, és mivel a bejglit nem nagyon szereti rajtam kívül senki, gondoltam egy mascarponés kényeztető kalács mindenkinek jól esne. 

Hozzávalók:

A töltelékhez:

Elkészítés: A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. (Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak a liszthez keverjük, előbb a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a többi hozzávalót is a feltűntetett sorrendben). Nagyjából 10 percig dagasztjuk. Bő egy órát kelesztjük. Kb fél cm vastag téglalapra kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük. Az egyik végétől kb 2 cm-től kezdődően hosszában félbevágjuk, majd összetekerjük. Mintha kettes fonatú kalácsot készítenénk. Őzgerincformába tesszük, kelesztjük fél-egy órát és 180 fokon 45 perc alatt megsütjük.