Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Végre pont olyan lett, mint szerettem volna. Szép is lett és finom is. Ez azért is nagyon jó desszert, mert nem túl édes, így kevésbé érezni hogy nem cukor van benne. Hagyományos piskótával és házi babapiskótával viszont nem volt az igazi. Valahogy másképp ázik a házi babapiskóta mint a bolti és nem lettek teljesen egyformák, ezért arra gondoltam, hogy nem babapiskótát sütök, hanem lapokat. Ráadásul mivel itt nem gond ha szétfolyik a babapiskóta-tészta, ezért kevesebb liszt is elég, tehát kevesebb a szénhidrát is benne. 

Hozzávalók a babapiskóta lapokhoz (kb 24x36 cm):

  • 2 tojás
  • 2 kanál eritrit
  • 2 evőkanál olaj 
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál barnarizsliszt (lehet mandulaliszt is ha kevesebb szénhidrátot szeretnénk vagy zabpehelyliszt is ha azt szeretjük)
  • pici sütőpor (1 kávéskanál )

hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál eritrit
  • 1-1 dl kávé és tej, továbbá cukrozatlan kakaópor szóráshoz 

Elkészítés:

Egy lapot sütünk, amit 3 részre vágunk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat 8-10 percig verjük az eritrittel. Nagyon fontos hogy tényleg ennyi ideig verjük! Ez az egyik titka a babapiskótának! Utána hozzáadjuk az olajat és a vizet és további 2 percig verjük, majd hozzákeverjük a lisztet. Vizezett olajozott sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 10-12 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt a lap 3 részre vágjuk. A tejszínt és a mascarponét külön-külön 2-2 kanál eritrittel felverjük, majd összekeverjük. Utána egymásra rétegezzük. Alul piskóta, amit kávéval alaposan meglocsolunk, rá krém, amit szűrő segítségével megszórunk kakaóporral, majd megint piskóta,...

 

Comments powered by CComment