Ez az oldal erősen fejlesztés alatt áll. Most ismerkedem a Joomla!-val ezért nem mindig működik minden. Elnézést a kényelmetlenségért. Igyekszem minden nap javítani rajta és bővíteni a tartalmat.

Szeretnék tiramisut enni. Ehhez kell babapiskóta. Sajnos a hagyományos piskóta is nehezebb cukor nélkül teljeskiörlésű liszttel, így a babapiskóta is, de nem lehetetlen.

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • csipet só
  • 4 evőkanál eritrit (60 g)
  • pár csepp vaníliás sztevia
  • 4-6 evőkanál (80-110 g) barna rizsliszt

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját pedig az eritrittel és vaníliás szteviával verjük fehéredésig. Utána adjuk hozzá a lisztet. A liszt mennyisége annyi legyen hogy ne folyjon szét. Először tegyük bele a 80  g-ot, és a végén adjunk még hozzá ha szükséges. Ezután apránként hozzákeverjük a felvert fehérjét, vigyázva ne nagyon törjük össze. Habzsákba vagy zacskóba töltve formázzuk sütőpapírral bélelt tepsin. Kb. 15-20 percig sütjük.

 

Comments powered by CComment