Nagyon kíváncsi voltam a tápióka pudingra. Mivel főleg keményítő, ezért nem akartam sokat enni belőle, így lett belőle piskótás sütemény. s hogy a piskóta is kevesebb szénhidrátot tartalmazzon a liszt felét mogyoróliszttel helyettesítettem. Finom lett. Sajnos nem az az édesség amit rendszeresen lehet fogyasztanunk. Létezik olyan tápióka liszt, melynek a fele rezidens keményítő, vagyis nem szívódik fel, de ez sajnos a tápióka gyöngyre nem igaz. Igaz nem emelte meg nagyon a vércukromat, de sajnos éhes leszek tőle.
Hozzávalók:
- 7 tojásos barna rizslisztes-mogyorólisztes piskóta (a liszt fele mogyoróliszt vagy őrölt mogyoró)
- 1 csésze (kb. 2 dl) tápióka gyöngy
- tej (mandula vagy kókusz vagy amit szeretünk)
- eritrit
- mangó felkockázva
Elkészítés:
A tápióka gyöngyöt vízbe beáztatjuk kb. 15 percre, bőven lepje el a víz. Utána valamilyen tejben megfőzzük kb. fél óra 40 perc alatt. Nagyon sok folyadékot vesz fel! Érdemes mindig tölteni hozzá keveset, hogy eltaláljuk a pontos arányokat.