Teljeskiörlésű zsemle. Ezzel elég sokat szenvedtem, mert nagyon nehéz bedagasztani. A kézi mixeremet erősen megterhelte, igazán jól a kenyérsütőgép tészta programjának sikerült megbirkóznia vele. 

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljeskiörlésű liszt, (atta lisztet használtam, ez indiai teljeskiörlésű búzaliszt)
  • 5 dkg fehér tönkölyliszt,
  • porélesztő
  • 1-2 teáskanál só (nem mindegy milyen só, mert nem egyforma sósak)
  • 1-2 kanál olívaolaj
  • 50 g túrót.
  • 1,5-2 dl ml  langyos víz

Elkészítés:

Az első négy hozzávalót összekeverjük, belemorzsoljuk a túrót, hozzáadjuk az olajat és apránként a vizet. Bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. 6 részre osztjuk és  zsemléket formázunk. Sütőpapíros tepsin még kelesztjük egy fél órát.
200 fokra  előmelegített sütőben kb. 25 percig  sütjük.

Comments powered by CComment