Teljeskiörlésű zsemle. Ezzel elég sokat szenvedtem, mert nagyon nehéz bedagasztani. A kézi mixeremet erősen megterhelte, igazán jól a kenyérsütőgép tészta programjának sikerült megbirkóznia vele.
Hozzávalók:
- 20 dkg teljeskiörlésű liszt, (atta lisztet használtam, ez indiai teljeskiörlésű búzaliszt)
- 5 dkg fehér tönkölyliszt,
- porélesztő
- 1-2 teáskanál só (nem mindegy milyen só, mert nem egyforma sósak)
- 1-2 kanál olívaolaj
- 50 g túrót.
- 1,5-2 dl ml langyos víz
Elkészítés:
Az első négy hozzávalót összekeverjük, belemorzsoljuk a túrót, hozzáadjuk az olajat és apránként a vizet. Bedagasztjuk, duplájára kelesztjük. 6 részre osztjuk és zsemléket formázunk. Sütőpapíros tepsin még kelesztjük egy fél órát.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Comments powered by CComment